Teräsrakenteiden palosuojamaalaus ja -käsittelyt Oulussa

Pyydä tarjous!

YTT-Konepajalta Oulusta saat teräsrakenteiden palosuojamaalaukset, joiden avulla varmistat teräsrakenteiden turvallisuuden myös vaativissa olosuhteissa. Tarjoamme palosuojamaalausten kokonaisvaltaisen suunnittelun, toteutuksen ja lopputarkastuksen – saat siis meiltä kaiken avaimet käteen -periaatteella. Meiltä löytyvät saman katon alta sekä pätevät palosuojamaalarit että palosuojapintakäsittelytarkastajat.

Pätevät palosuojamaalarit ja palosuojatarkastajat saman katon alta

Meillä on palosuojamaalarin pätevyys ja teemme palosuojapintamaalaustyöt ammattitaidolla. Käytämme useiden eri valmistajien vesiohenteisia ja liuoteohenteisia palosuojamaaleja. Valitsemme sopivan maalin palosuojauksen suunnittelun yhteydessä suojattavan kohteen erityispiirteet huomioiden. Pääasiallisena pintakäsittelymenetelmänä käytämme märkämaalausta, mutta tarvittaessa myös muita menetelmiä. Palosuojamaaleja käytetään maalausjärjestelmänä, johon kuuluvat teräsrakenteen esikäsittely, pohjamaalaus, palosuojamaalaus ja pintamaalaus.


Teräs on palamaton rakennustarvike. Suojaamattoman teräksen lujuus ja muodonmuutosominaisuudet heikkenevät kuitenkin nopeasti tulipalon sattuessa. Suojaamalla teräs palosuojamaalilla voidaan sen palokestävyyttä ja turvallisuutta parantaa. Tulipalotilanteessa palosuojamaalit turpoavat ja muodostavat rakenteellisen suojan teräksen pinnalle. Pelastus- ja sammutustyöt saavat lisäaikaa, kun välitöntä vaaraa teräksen haurastumisesta ja taipumisesta ei ole. 


Kokonaisvaltaiseen palveluumme kuuluu paitsi maalausten suunnittelu ja toteutus myös palosuojapintakäsittelytarkastukset.

Lue lisää tarkastuspalveluista

Palosuojamaalarin pätevyys

Palosuojamaalaustöiden tilaajien on syytä kääntyä vain päteviksi todettujen maalareiden puoleen. Pätevien palosuojamaalarien käyttö tulee siirtymäajan jälkeen pakolliseksi kaikille palosuojamaalijärjestelmille. Pätevä palosuojamaalari huolehtii siitä, että palosuojamaalausprosessi toteutetaan kyseistä maaliyhdistelmää koskevien määräysten (varmennetut käyttöselosteet, CE-merkintä), yleisten palosuojamaalausohjeiden (Teräsrakenteiden palosuojamaalaus 2007, TRY 2007) sekä tuotekohtaisten ohjeiden mukaisesti. 


Teräsrakenneyhdistys ry ylläpitää kotisivuillaan listaa palosuojamaalareista, palosuojaustarkastajista ja pintakäsittelyn tarkastajista, joilla on voimassa oleva pätevyystodistus. Pätevyyttä arvioi Teräsrakenneyhdistyksen hallituksen nimittämä itsenäinen ja puolueeton Palosuojamaalareiden, palosuojaustarkastajien ja teräsrakenteiden pintakäsittelyn tarkastajien pätevyydenarviointilautakunta.